FILMS
PROGRAM
FESTIVAL INFO
TICKETS
PARTNERS
CONTACTS
English
temp
temp
temp
temp
temp
temp
temp-thumb
temp-thumb
temp-thumb
temp-thumb
temp-thumb
temp-thumb

С фондация Америка за България ви представяме един различен, свеж и нов фестивал - на американското независимо кино. Независимите хора навсякъде си приличат, а филмовият език има способността най-бързо да ги среща. С този фестивал хвърляме мост през Атлантика, за да може в една седмица да потопим софийските киномани изцяло в света на независими автори от САЩ – класици и начинаещи.

В селекцията на фестивала ще видите най-доброто от двата знакови американски кинофестивала Сънданс (на Робърт Редфорд) и Трайбека (на Робърт де Ниро), носители на „Оскар” и хитове от Берлинале.

Американското независимо кино не се финансира с корпоративни средства и е свободно в творческия си избор. Ще гледате филми, различни един от друг, и все неочаквани и вдъхновяващи. Заповядайте!

Жана Караивановa
Фестивален Директор

Стремежът на фондация „Америка за България” е да предостави възможност на българската публика да се запознае с нетрадиционната страна на американската култура. Надяваме се Sofia Independent Film Festival да разбиe клишетата. Американското кино не е само Холивуд и мостовете не са само над Медисън. В нашия случай мостовете свързват двете култури по много приятен и достъпен начин. В киното един кадър казва повече от хиляда думи. Приятно гледане!

Фондация "Америка за България"