FILMS
PROGRAM
FESTIVAL INFO
TICKETS
PARTNERS
CONTACTS
English
Сайръс / Cyrus

САЩ/Великобритания, 2010, 91 мин
Език: Английски

Режисьор: Джей Дуплас, Марк Дуплас

Сценарий: Джей Дуплас, Марк Дуплас

Продуцент: Майкъл Костиган

Изпълнителни продуценти: Ридли Скот, Тони Скот

Оператор: Джас Шелтън

Музика: Майкъл Андрюс

Участват: Джон К. Райли, Джона Хил, Мариса Томей, Катрин Кийнър, Мат Уолш

Социалният живот на Джон е в пълен застой, бившата му жена е пред втори брак, но умерзеният от съдбата си разведен мъж, Джон, най-после среща жената на своите мечти, само за да открие, че има друг мъж в живота й – нейният син.
Все така самотен седем години след развода си, Джон (Джон Рейли) е загубил вяра в любовта. По настояване на бившата му жена, която е и негова най-добра приятелка (Катрин Кийнър), Джон с нежелание се съгласява да отиде на парти. За негова и всеобща изненада той се запознава с красивата и жизнерадостна Моли (Мариса Томей). Искрата между тях пламва моментално, отношенията им се развиват бързо, но странно защо Моли не иска връзката им да излиза извън къщата на Джон. Объркан, той я проследява и открива другия мъж в живота на Моли: сина й Сайръс (Джона Хил) – 21-годишен музикант, който е най-добрият приятел на майка си. Скоро двамата изпадат в интелектуална битка за жената, която обичат.

Питър Травърс - Rolling Stone
“Най-добрата, оригинална и лудо изобретателна комедия на това лято.”

Кенет Тюран - Los Angeles Times
"Сайръс" е в еднаква степен забавен и разстройващ. Смущаваща комедия, която прокарва чудесна връзка между емоционалната честност, основана на реалността и един приятен хумор. Пример за това колко хубави неща се получават, когато един чудат независим стил се съчетае с върховни актьорски умения.”

Оуен Глайберман - Entertainment Weekly
"Режисьорите Джей и Марк Дуплас работят в ритъм, тон и с психологическо обаяние, близки по дух до нещо, което може би Роман Полански прави като млад. Остра и изненадваща комедия."

Джени Яброф - Newsweek
"Сайръс успешно преминава линията между черна комедия и филм на ужасите, благодарение на еднакво големите изпълнения на Хил, Райли и Томей.

Официален сайт: http://www.foxsearchlight.com/cyrus/

Синеплекс - 07.11 - 21:00; Дом на киното - 08.11 - 21:15; Люмиер - 11.11 - 20:45