FILMS
PROGRAM
FESTIVAL INFO
TICKETS
PARTNERS
CONTACTS
English
ЗА НАС
СЪБИТИЯ
ГОСТИ
АКРЕДИТАЦИЯ
МАЙСТОРСКИ КЛАС
PRESS KIT

POWER OF FILM!
с Линда Олшевски

Как да направим "успешен" филм или анимация, кои са хитрите и неподозирани съвременни възможности да финансираме филма си, фестивални стратегии, дигитална революция в дистрибуцията и разпространението, как да направим филм, който да остави следа?!
Това са само част от темите, които ще бъдат избистрени директно от извора: Линда Олшевски идва от меката на кино-индустрията на западния бряг, за да ни сподели знанията си и вдъхнови за нов поглед върху света на късометражното кино!

POWER OF FILM! ще бъде двудневен майсторски клас с теория, прожекции и практическа част и ще се проведе в Кинозалата на НАТФИЗ, на 6 и 7 ноември!

След попълване на формуляра, качен филм и заплащане на такса ще получите потвърждение за успешна регистрация и пълната програма на събитието.

Условията в три кратки стъпки:

 1. Попълнете он-лайн формуляра
 2. И качете свои филм, в който сте работили тук!
  Мотивационно писмо или идея за филм е задължителна за участниците, които все още не са снимали първия си филм, но желаят да навлязат в тайните на кино-индустрията.
 3. 80 лв. такса за участие, която включва :
  - акредитация за 2-дневен уоркшоп
  - акредитация за всички прожекции в кино Люмиер от So Independent Film Fes
  - закрити прожекции за участниците
  - фестивално парти за участниците.

  Таксата може да платите в брой на:
  New Moment, София, ул. Калиакра 5, отговорно лице - Иво Ботушанов
  от 10:00 до 18:00

Местата са ограничени! Записване до изчерпване на местата!

Линда Олшевски е ко-директор на Shorts International най-голямата компания в света за дистрибуция и продукция на късометражни филми. Продуцент на Shrek , PRINCE OF EGYPT, REALITY BITES и др., селектор за Наградите на Филмовата Академия - Оскар в категорията късометражно кино.

Трима от участниците в майсторския клас и техните филми ще бъдат избрани от Линда за работен пример и ще имат щаститето в края му да имат разработена стратегия за фестивали и дистрибуция.
Освен като лектор на майсторския клас Линда Олшевски ще гледа Всички филми на учасници и кандидати и през очите на селектор на Оскарите, Сънданс, Shorts Int., ITunes и др. !

За участие могат да кандидатстват всички желаещи!

За контакти и повече инфо:
metodi@soindependentfilmfest.com

Shorts International
Линда Олшевски.

Линда Олшевски е един от директорите на Shorts International Ltd. - най-успешната компания за късометражни филми в света, с най-големия и разнообразен каталог от късометражни филми. Повече от половината филми в каталога са номинирани за “Оскар” или са получили международни награди от фестивали като “Кан”, “Клермон-Феран” и “Сънденс”.
Shorts International управлява ShortsHD™, първият американски High Definition телевизионен канал за късометражни филми, част от Dish Network и AT&T U-Verse, както и ShortsTV™ Великобритания, част от BSkyB, ShortsTV™ Франция, част от Numericable и ShortsTV™ Турция чрез TTNET. Shorts International предоставят късометражни филми на iTunes Stores в САЩ, Великобритания, Франция, Ирландия, Германия и Канада. Изпълнителен директор на компанията е Картър Пилчър и централата се намира в Лондон, с допълнителни офиси в Париж, Ню Йорк и Лос Анжелис.
Линда Олшевски се присъединява към Shorts International през януари 2006 г., за да се занимава със селекцията на игрални и анимационни филми, номинирани за „Оскар” и тяхното разпространение в iTunes, разпространението им на кино и DVD в сътрудничество с Magnolia Pictures и международно телевизионно представяне, съвместно със световни телевизионни партньори.
Като шеф на отдела за световни придобивки, Линда оглавява придобиването на късометражни филми за iTunes и селектира филми за SHORTS TV, други телевизии, нови медии и клиенти.
Линда има принос за Swimming Upstream: A Lifesaving Guide to Short Film на Шарън Бадал (издателство Focal Press), както и за The Guerilla Filmmakers Pocketbook на Крис Джоунс. Голяма част от времето си прекарва по международни фестивали, където издирва кино-съкровища във всеки жанр и участва в журита и дискусии. Линда е магистър по киноизкуство. Тя е един от създателите и директор на фестивала за късометражни филми DreamWorks Short Film Festival; член на екипа на Hanna-Barbera за развитие на WHAT A CARTOON!; директор на световната селекция за EVEO, директор късометражни филми за THE HATCHERY; старши програматор на фестивала за късометражни филми Palm Springs Short Film Festival и е селекционер на международни заглавия за фестивала Сънденс. Линда е работила като асистент-монтажист и асоцииран продуцент по филми като “Шрек”, “Пътят към Елдорадо”, “Принцът на Египет”, “Хапки от реалността” и “Животът на Дейвид Гейл”. Работила е като фотограф и като оператор на документални филми в Афганистан и Мексико и е автор на сценария UNTIL THE DAY’S END, вдъхновен от преживяванията й в Афганистан. В момента работи по книга, която ще представи фотографиите и познанията й за световната фестивална мрежа и света на късометражното кино като цяло.

За повече информация посетете www.shortsinternational.com и www.shortstv.com